PERLUKAH KERAJAAN MEMINTA MAAF TERHADAP BEKAS TAHANAN ISA?

Selasa, Januari 19, 2010

'Allah' juga boleh diguna di WP, P. Pinang..1 Malaysia sudah terbelit...

Selain Sabah dan Sarawak, perkataan Allah juga boleh digunakan oleh bukan Islam di Pulau Pinang dan Wilayah Persekutuan, kata seorang menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz bagaimanapun berkata, di negeri-negeri lain yang mempunyai enakmen agama Islam, bukan Islam tidak boleh menggunakan perkataan Allah, lapor The Sun.

Jumaat lalu, beliau dipetik berkata penganut Kristian di Malaysia Timur boleh terus menggunakan kalimah tersebut bagi terjemahan 'God' dalam bahasa cetakan bahasa Malaysia, kerana mereka telah menggunakannya sejak 300 tahun yang lalu.

Pengumuman itu dibuat olehnya dalam satu wawancara eksklusif dengan lima wartawan daripadaBorneo Post, Utusan Borneo andOriental Daily.

Katanya, penganut Kristian di Sabah dan Sarawak tidak perlu bimbang berhubung isu tersebut kerana ia sudah menjadi tradisi mereka di sana.
KOMEN = MANA PERGI PUAK2 YG SUKA BERDEMO TEMPOH HARI ATAS ISU ALLAH?KONONNYA PAS GADAI AGAMA..PEGILAH!!!! INILAH DIA MATLAMAT MENGHALALKAN CARA..BILA 1 MALAYSIA DAH TERJERAT BARU NK KONAR BARING..1 MALAYSIA DH BUAT PUSINGAN U-TURN,JIKA DULU TAK BOLEH TP SKRG DH BOLEH..WOI PAK MENTERI!!! NAK KATA CERDIK MMG TAK CERDIK MENTERI NI..MANA ADA DLM SATU NEGARA 2 UNDANG2 YG BERBEZA..INILAH DIA "RAKYAT DIPERBODOHKAN,KUASA DIUTAMAKAN" SMMGNYA INILAH ANUGERAH YG PALING LAYAK DIBERIKAN KEPADA UNITEDMUNAFIK NATIONAL ORGANISATION ( PARTI MUNAFIK KEBANGSAAN BERSATU ).BILA SUDAH TERDESAK APA2 YG DILUDAH SANGGUP DIJILAT SEMULA.SYABAS MENTERI CAP AYAM SESUNGGUHNYA MENAMPAKKAN LAGI KEBODOHAN YG TERDAPAT DLM PIKIRAN KAMU..NK TUNGGU ULASAN PUAK2 YG BERDEMO BARU NI DIMASJID NEGARA,APA CERITA NI..MANA BAPAK KATAKKK ( IBRAHIM KATAK ) TAK NAK MENJADI HERO MELAYU KE?..YA UMNO JUARA RAKYAT!!!!OPPSSS!!! "UMNO JUARA LEBONG RAKYAT"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan